Mas de Pradels

Pradels ligt op de grens tussen de Bas-Languedoc en de Haut-Languedoc, een nog grotendeels ongerept gebied in Zuid-Frankrijk. De streek van de Salagou is erkend als "site classé", het is een van de juwelen van Frankrijk. En bovendien kan je er genieten van de zon, de gastvrijheid, de wijn en de heerlijke keuken.

pradels

De natuur is er fantastisch. U kunt er naar hartenlust wandelen, kanoën, zwemmen, mountainbiken, bergbeklimmen, van talloze uitzichten genieten, en diverse natuurgebieden bezoeken. U kunt er ook heerlijk tot rust komen . Het meer van Salagou is adembenemend mooi. Maar ook de talrijke gorges, de mooie grotten (Clamouses en Demoiselles), Cirque du Mourèze, Cirque de Navacelles, de kust, enz... zijn het bezoeken waard.

Dit prachtige natuurschoon is de achtergrond voor talloze historische bezienswaardigheden. Door zijn indrukwekkende geschiedenis en de ontelbare historische schatten die over het hele landschap verspreid liggen , is de Languedoc een cultuurparadijs voor de geïnteresseerde reiziger. Een bezoek aan Carcassonne, de grootste middeleeuwse stad van Europa, is een must, maar dichterbij vindt u o.a. ook St.Guilhem le Désert, La Couvertoirade, Le Caylar, Pézenas, Montpellier, Béziers, Lodève, Clermont
l′Hérault, Nîmes... te veel om te noemen

De Middellandse Zee ligt op een uur rijden van Pradels. De Languedoc-Roussillon heeft de meeste zonuren van heel Frankrijk. De kust heeft veel charme dankzij de brede zandstranden en de talrijke kleine badplaatsen.